Daisypath Anniversary tickers

Gorgeous Stalker !

Pengalaman yg mendewasakan kite


Bismillah...

Pertama sekali sye ingin mengucapkan ribuan terima kasih yg tak terhingga pada hamba Allah nie.. Dye lah yg prefer sye p Australia.. tapi sye dok kat Aussie bukan dok goyang kaki yea ( bukan senang hati).. Sye pasti anda-2 sekalian tahu ape tujuan sye p Australia.. Yg xtawu tu, meyh sye kasi tawu kat korg semua.. Tujuan utama sye adalah hanya sekadar membantu org dalam kesusahan yg ingin mencari penjaga pada seorg anak Yatim..Sebelum sye berada di Australia.. Hati sye berkata-2, adakah diri ini layak menjaga seorg baby yg tiada seorg ayah dgn baek?? :') Alhamdulillah, beberapa jam kemudian akhirnya sye membuat keputusan sgt bijaksana dgn sekeliling org yg sye sayangi telah memberi haluan & sokongan yg baek pada sye..lagi bijaksana, sye telah melakukan solat istikharah (ingin mendapat petunjuk sebaek-2nya drp Ilahi..) dalam sejam kemudian jugaklah Allah telah membuka pintu hati sye & memberi petunjuk jalan yg mudah ketika dalam keadaan sgt buntu pada waktu itu.. *Pada waktu yg sama kejadian tu berlaku, sye ade dpt tawaran kemasukan pelajar 2011 di Malaysia University Science & Technologi- kos dip business management..* sye tangguh dahulu pembelajaran sye tu semata-2 ingin menolong orang yg sgt-2 memerlukan bantuan..Jgn tny kenapa, sye tawu anda-2 sekalian tawu sbb & munasababnyakan..Justeru itu, sye segera melakukan solat istikharah, betolkah aku ini sedang membuat keputusan yg sgt bijaksana?? Selepas itu, semua persoalan sye pon suda terjawab.. Keputusan yg sye buat ini bukan sekadar hanya suka-2, tetapi ingin mencari keberkatan hidup drp Allah itu semata-2, tetapi dalam masa yg sama sye ingin mencari pengalaman hidup yg sgt berharga & sgt penting dalam kamus hidup sye cuba memperbaiki "my english".. I know it, before at my high school, i was got my english so bad..but after i got the result SPM, I saw my result english so grateful because my english is past!! & then my mom told at me, balqis, you must remember..when you're going to abroad, you're not necessarily be close to the people you sit, you can not learn..You also can learn more & more about their culture & that important improve ur in english was must so good before than.. & i think, my mom an advicing absolutely touched in my heart :') Sejak tulah..Sye p jgak ke Australia dgn org luar meskipon hati ku sgt-2 berat hendak tinggalkan family di Malaysia.. :') You got it what my mission was am i in Australia?? If you guys got it, it's relieved.. :D Segala cabaran hidup sye ketika berada di Australia sgt-2 mencabar keimanan kte & harus menyesuaikan diri dgn org luar yg tiada kiatan dgn hidup kte.. Ketika sye rebah & diriku ini dalam kerinduan pada semua ahli keluarga & sahabat tercinta.. Sye selalu bermohon pada Yg Esa supaya redakanlah perasaan seperti ini supaya tidak berterusan.. Alhamdulillah..segala berjalan dgn lancar..hehe :) Sye hanya berfikir secara rasional, segala kepahitan dalam hidup pasti ade kemanisan sekiranya kte adalah seorang yg sgt penyabar dgn segala ujian Ilahi sama ada ringan @ berat yg menimpa pada kte.. *peace no war* Yela, sye xnak jadi seorang yg riak & takabur dgn rezeki Allah.. (Astaghfirullahala'zim).. Segala misi sye ketika berada di Australia makin hampir tamat & selesai segala urusan.. (Alhamdulillah).. =) Sebenarnya, title kat atas tu, saje-2 jek nak letak tajuk bagi gempak..haha..sye cuma nak korg semua tawu ape tujuan yg sebenar sye p Australia tu.. Sye harap anda-2 sekalian paham yea ape yg sye cuba hendak sampaikan..hehe Dengan ini sye megumumkan pada ari SELASA (23 Oct), sye THAHIRAH BALQIS ingin berkongsi serba sedikit cerita gembira pada korg semua, yg pasti skrg nie sye sedang riang hati & excited nak balik ke Malaysia.. Bertemu seluruh keluarga ku tercinta yg sekian lama tidak ketemu (setahun).. ♥ ♥ Esok hari, tiket flight sye ke Kuala Lumpur, Malaysia pada pukul 9am.. tapi sye amek port balik ke Malaysia naek Air Asia ( Brisbane -> Gold Coast) tu pon makan masa 1jam.. Awal-2 pagi, kena kuar dari uma Brisbane pukul 4.30am..yela klo lambat kuar, takot nti terlepas flight (xboley balik, sobsob :'( ) Akhir kata, Alhamdulillah, hutang sye pada Allah makin hampir terlaksana (period).. Dgn hati sgt bersemangat ingin melangsaikan segala hutang (13days) tu pada Allah sebelum sye balik ke Malaysia.. :D Selepas puasa ganti sye suda selesai, hati sye sgt-2 gembira dpt merasa perayaan AidilAdha tidak lama lagi..lagi-2 dpt sambut dgn my beloved family.. ♥


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Qis ! Komen Kalau Suka ! ♥

13 comments:

Pelengkap Rusuk Kiri said...

wah.. bestnye dpt gi Aussie .. btw balas kunjungan ye.. and..eh umur kite same la.. hehe :)

timm_bill said...

bez2, dpt g australia..tringin nk g sana..

syahirah said...

niat yg murni

Iera balqis said...

@Pelengkap Rusuk Kiri

Thanx balas kunjungan.. :)
Alhamdulillah, smua tu rezeki.. ^_^

Iera balqis said...

@timm_bill

InsyaAllah, impian awk ke Aussie akn tercapai..aamiin :)

Iera balqis said...

@syahirah

Thanx dear ;)

Rsateeeee said...

Thank kak Thahirah sebab bagi nasihat kat saya. haha, baru perasan komen. sorry. btw, suka baca entry akak. :)

♫•♦NuHaBa♦•♫ said...

Australia. harap2 dapat ke sana.
Eh, btw, nuhaba follow sini :)

Diari Si Froggie said...

bestnya dapat pergi Australia.. tak pe dear kalau Allah dah izinkan pasti ada hikmahnya.. jangan risau Allah tahu niat kita.. lakukan yang terbaik disana dear :)

Iera balqis said...

@Rsateeeee

ur welcome dear.. ;)

Iera balqis said...

@♫•♦NuHaBa♦•♫

InsyaAllah, awk pon boley jejak Aussie.. :)
Thanx sbb follow my blog..okay, done follow ur blog dear.. ;)

Iera balqis said...

@Diari Si Froggie

Okay, thanx dear..Aamiin =)

Ain Dzaya said...

bangga sangat dengan balqis, muda2 dah dapat pergi luar negara, gigih pulak tu..keep it up dear! nty jangan lupa bawa ole ole koala untuk kite tau tau :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...